Wat is Peutersport?

Peutersport is, zoals de naam het al zegt, voor peuters van 2 en 3 jaar oud. Tijdens de lessen wordt rekening gehouden met de motorische mogelijkheden van deze doelgroep. Natuurlijk begrijpen we als geen ander dat strenge, gestructureerde lessen geen optie zijn bij deze jonge kinderen. Daarom staat tijdens de les ook vooral het zelf spelen en ontdekken centraal, afgewisseld met groepsactiviteiten.

Bij de lessen van Peutersport spelen en ontdekken de kinderen samen met een ouder/verzorger, welke elke les, de gehele les aanwezig moet zijn. 

 

Hoe ziet een les eruit?

Hoe ziet zo’n Peutersport/Kleutersport les er nu precies uit? Eigenlijk is de opzet van een les voor zowel de peuters als de kleuters gelijk. Het grote verschil zit in het derde onderdeel; bij de Peutersport spelen en ontdekken de peuters samen met een ouder/verzorger. Bij Kleutersport spelen en ontdekken de kleuters zelfstandig, onder begeleiding van de docent.

1

Kom binnen en ontdek de gymzaal

Bij binnenkomst mogen de kinderen, nadat ze warm welkom geheten zijn door onze docent, direct gaan spelen en ontdekken in de zaal! Dit kan voor peuters soms nog wat spannend zijn, maar als ouder of verzorger mag je altijd mee spelen en ontdekken!

2

Kom in de kring en zeg “hallo” 

Nadat de kinderen de zaal kort ontdekt hebben, komt iedereen bij elkaar in de kring. De docent legt de les kort en bondig uit, waarna de speelse warming-up start. Wanneer iedereen warm genoeg is gaan we aan de slag met de les!

3

Sport en bewegen met uitdagende elementen

In de zaal staan oefeningen die kinderen op verschillende manieren kunnen uitvoeren.Hierbij kunnen ze op hun eigen niveau bewegen, maar worden ze ook uitgedaagd om wat méér te proberen en zo hun vaardigheden uit te breiden. De docent stimuleert, helpt waar nodig en ziet toe op de veiligheid.

 

4

Enthousiast de deur uit!

 

Bij ons staat succesbeleving centraal, het doel van elke les is dan ook dat zowel de kinderen als de ouders/verzorgers enthousiast de deur uit gaan! Elke les sluiten we dan ook af op de I.S.R. manier. Benieuwd hoe dat is? Kom dan eens een kijkje nemen in de les!

 

  • Peutersport is voor kinderen van 2 en 3 jaar oud.
  • Zij spelen samen met de andere kinderen én met hun ouder/verzorger welke de hele les aanwezig is. 

John Adams

Vragen over Peutersport?